Langlaufen nabij Malmedy, België

Score van deze trip

  • Avontuur **/*****
  • Originaliteit ***/*****
  • Inspanning ****/*****
  • Exotisch */*****

Overzicht
Nabij Malmedy ligt in Baugnez een van de mooiste langlaufgebieden van de Hoge Venen en bij uitbreiding België. De mogelijke afstanden zijn misschien niet erg lang, maar de prachtige uitzichten vanop een plateau en de afwisseling in het landschap maken Baugnez tot een topper voor langlaufers. Het kan maar een paar dagen per jaar en je moet geluk hebben met het weer. Maar als alle factoren juist zitten, dan is dit echt een voltreffer met kinderen.

Baugnez langlauf

Langlaufpistes van 2.5, 5 of 9km

In Baugnez is er een kleine chalet waar je langlaufski’s en schoenen kan huren voor 6.5 Euro per halve dag.Het materiaal is modern en goed onderhouden. In de chalet kan je ook wat eten en drinken. Ernaast ligt ook een terrein voor sneeuwscooters.

Langlaufen op een plateau

Langlaufen op een plateau

Voor langlaufers met eigen materiaal kost de toegang tot de loipes zo’n 1.5 Euro. De loipes zijn steeds prachtig gespoord en zijn met veel zorg aangeduid. Je hebt keuze tussen 2.5, 5 en 9km die deels over hetzelfde traject lopen. Je begint op het laagste punt en krijgt vrij snel een serieuze klim voor de boeg tot op het plateau, en dit doorheen een mooie bosstrook. Vanop het plateau heb je dan een weids uitzicht op de omgeving, de lokale boerderijen en de typische hagen die de weiden afbakenen.

Afwisselend weide en bos

Afwisselend weide en bos

Zeker op een zonnige dag wacht er achter elke bocht een nieuw fotogeniek uitzicht je op. De loipe meandert vervolgens verder over het plateau.

Langlauf in Baugnez

Perfecte loipes, prachtig in de zon

Op het einde van de loipes is er een steile, maar gelukkig rechte afdaling. Probeer deze niet met teveel snelheid aan te vangen en rem zoveel mogelijk af met je stokken want de kans op vallen is redelijk groot, zeker voor beginners en kinderen.

Langlauf in Baugnez

Langlauf in Houyres  – Baugnez

Nuttige links

Tips

  • Parkeren kan je gratis langs de baan, voor de deur van de chalet
  • Vergeet je identiteitskaart niet terug te vragen na de langlaufverhuur
  • Breng Malmedy een bezoekje, en stap eens een slager binnen voor een Ardeense ham
  • Kleed je niet te warm, van langlaufen krijg je het rap heel warm

Beste periode
December tot Februari, afhankelijk van de sneeuwval

Waar is dit te doen?

View Actieve trips met kids in a larger map

Afstand van Antwerpen
<2h

Land
België

Reisadvies service
Wil je zelf ook unieke en avontuurlijke trips beleven met je kinderen maar heb je niet de tijd, zin of ervaring om zelf aan het zoeken en plannen te slaan? Onze reisadvies service brengt de oplossing: gebaseerd op je wensen worden er verschillende op maat gemaakte voorstellen uitgewerkt voor een unieke dagtocht of gehele vakantie. Voor meer informatie en om ons te contacteren, klik hier.