Avontuurlijk wandelen langs een Ardeense bergrivier, België

Score van deze trip

  • Avontuur: ***/*****
  • Originaliteit: **/*****
  • Inspanning: **/*****
  • Exotisch: */*****

Overzicht

De Ninglinspo is een Ardeense bergrivier die 240m hoogteverschil overbrugt over 3.5km. Door de erosie van de snelstromende rivier ontstonden er diepe, nauwe uithollingen. Deze waterbekkens hebben namen zoals “Bain du Cerf” (Bad van het hert) en “Bain des Naïades” (Bad van de Waternimfen).

Langs de bergrivier klauteren

Langs de bergrivier klauteren

De wandeling nummer 21 is aangegeven met een blauwe rechthoek en leidt je langs de Ninglinspo. De wandeling is ongeveer 6 km lang en vertrekt vanaf de parking van ‘Vallon de Ninglinspo’, waar je makkelijk je auto kwijt kan. Vanop de parking loop je in de richting van het bos waardoor het bergriviertje zich een weg naar beneden baant.

Een van de vele bruggetjes over de Ninglinspo

Een van de vele bruggetjes over de Ninglinspo

De wandelweg loopt de eerste 3km net langs de rivier. Je moet deze ook een 20-tal keer oversteken. Meestal langs een bruggetje (lees: boomstam), met of zonder leuning, maar soms ook door over stenen te springen. Let op, want de oevers langs de bergrivier zijn erg glad en begroeid met mossen. Deze wandeling is lekker uitdagend voor de kinderen.

Ninglinspo schuurt de rotsen uit

Ninglinspo schuurt de rotsen uit

Boven aangekomen gaat de wandeling doorheen bospaden terug naar de vertrekplaats. Onderweg kan je veel dieren opmerken, zoals eekhoorns. Iets verder kom je aan een prachtig uitzichtpunt ‘Drouet’.

Prachtig uitzichtpunt ‘Drouet’

Prachtig uitzichtpunt ‘Drouet’

In de buurt van de Ninglinspo ligt Remouchamps. In Remouchamps liggen de bekende grotten. Deze zijn zeker de moeite om te bezoeken met kinderen. Een geleide wandeling duurt zo’n 1h15 en brengt je al wandelend 1km door de bovengalerij van de grot en vervolgens 700m in een boot op de benedengalerij. Dit is de langste ondergrondse boottocht in Europa.

Stalagmieten in de grotten van Remouchamps

Stalagmieten in de grotten van Remouchamps

Boottocht in de grotten van Remouchamps

Boottocht in de grotten van Remouchamps

Nuttige links

Tips

Benodigde tijd
Vanaf een halve dag

Wat kost het
De grotten kosten ongeveer 30 Euro voor een familie van 4 personen

Beste periode
Hele jaar door

Waar is dit te doen

View Larger Map

Afstand van Antwerpen
<2h

Land
België

Reisadvies service
Wil je zelf ook unieke en avontuurlijke trips beleven met je kinderen maar heb je niet de tijd, zin of ervaring om zelf aan het zoeken en plannen te slaan? Onze reisadvies service brengt de oplossing: gebaseerd op je wensen worden er verschillende op maat gemaakte voorstellen uitgewerkt voor een unieke dagtocht of gehele vakantie. Voor meer informatie en om ons te contacteren, klik hier.