Ezeltocht in de Mercantour, Frankrijk

Score van deze trip

  • Avontuur ***/*****
  • Originaliteit ***/*****
  • Inspanning ***/*****
  • Exotisch **/*****

Overzicht
Ezeltochten zijn in Frankrijk op verscheidene plaatsen mogelijk, zoals in de Pyrenee├źn en de Cevennen. Deze tocht loopt door de redelijk onbekende Mercantour in het departement Alpes-Maritimes. Op maar een uurtje rijden van Nice vind je prachtige valleien en nog veel ongerepte natuur. In de Mercantour komen ook Wolven in het wild voor. Deze ezeltocht begint in Valdeblore, in de buurt van Saint-Martin Vesubie, de toegangspoort van het nationale park Mercantour.

Ezeltocht in Mercantour

Ezeltocht in Mercantour

Bij de organisatie Anes de Blore kan je ezeltochten doen vanaf een halve dag tot een volledige week. Met 1 of meerdere ezels. De ezels dragen je picknick of bagage en kleine kinderen kunnen op hun rug, maar dan enkel op de vlakke stukken. De halve dagtocht loopt door weiden en bossen in de buurt van Valdeblore en gaat sterk op en af.

Ezeltocht in Mercantour

Ezeltocht in Mercantour

Bij het begin van de tocht krijg je een kaart van het te volgen pad en een korte opleiding van hoe met de ezel om te gaan. Ezels stappen aan het tempo van een kind van zo’n 8 jaar. Het belangrijkste is dat de ezelbegeleider steeds voor de ezel blijft lopen. Anders stopt hij met stappen. Let wel op in de steile afdalingen voor een ezel in je nek :-).

Ezeltocht in Mercantour

Ezeltocht in Mercantour

Nuttige links

Tips

  • Neem genoeg drinken mee voor onderweg, de Ezel draagt toch alles :-)
  • Voorzie stevige wandelschoenen, zeker geen sandalen
  • In de buurt kan je naar La Colmiane, een skigebied waar je in de zomer kan rodelen

Beste periode
Zomer

Waar is dit te doen

View Actieve trips met kids in a larger map

Afstand van Antwerpen
>8h, iets meer dan een uur rijden vanaf de luchthaven van Nice

Land
Frankrijk

Reisadvies service
Wil je zelf ook unieke en avontuurlijke trips beleven met je kinderen maar heb je niet de tijd, zin of ervaring om zelf aan het zoeken en plannen te slaan? Onze reisadvies service brengt de oplossing: gebaseerd op je wensen worden er verschillende op maat gemaakte voorstellen uitgewerkt voor een unieke dagtocht of gehele vakantie. Voor meer informatie en om ons te contacteren, klik hier.