Kampeervlot in IJsselstein, Nederland

Score van deze trip

  • Avontuur ***/*****
  • Originaliteit ****/*****
  • Inspanning */*****
  • Exotisch */*****

Overzicht

Overnachten op een kampeervlot op de Hollandsche IJssel in de regio Utrecht, Nederland is een leuk avontuur voor jong en oud. Samen met het kampeervlot krijg je ook een kano en een basisuitrusting om het een weekend (of langer) vol te houden op en rond je vlot. De kampeervlotten liggen vast aan palen en gaan op en neer met de waterstand.

Kampeervlot IJsselstein

Kampeervlot IJsselstein

Twee van de drie kampeervlotten bij Marnemoende liggen aan een griendeiland, de derde aan de plas met riet. Marnemoende ligt midden in het natuur en recreatiegebied de Hollandse IJssel vlakbij het historische stadje IJsselstein. Vanaf de kampeervlotten kano je in een klein uurtje naar de historische stadgrachten van IJsselstein.

Kano

Kano

De kampeervlotten liggen op ongeveer 500m van de jachthaven Marnemoende, wat ervoor zorgt dat dit een instap-model is voor een eerste kampeervlot-avontuur. In de jachthaven kan je eten, fietsen huren, alsook een boot huren. Naast de jachthaven ligt een fiets-voetgangers brug waardoor er een aansluiting is met de fiets en voetpaden van de open weidse polder de Lopikerwaard.

Vissen op kampeervlot

Vissen op kampeervlot

Als je in de jachthaven een motorboot huurt, kan je een halve dag-uitstap richting Oudewater maken. Oudewater is een mooi historisch stadje waar je bijna in het centrum kan aanleggen met je motorboot.

Nuttige links

Tips

  • Voorzie muggenzalf!
  • Overdag is het zeer rustig, ’s nachts komen de ganzen van de gehele omgeving “uitrusten” met veel lawaai -> neem oordopjes mee als je goed wil slapen :-)
  • Vergeet je vishengel niet

Beste periode
Zomerperiode

Waar is dit te doen

View Actieve trips met kids in a larger map

Afstand van Antwerpen
<2h, nabij Utrecht

Land
Nederland

Reisadvies service
Wil je zelf ook unieke en avontuurlijke trips beleven met je kinderen maar heb je niet de tijd, zin of ervaring om zelf aan het zoeken en plannen te slaan? Onze reisadvies service brengt de oplossing: gebaseerd op je wensen worden er verschillende op maat gemaakte voorstellen uitgewerkt voor een unieke dagtocht of gehele vakantie. Voor meer informatie en om ons te contacteren, klik hier.