Kamperen op een geitenboerderij in Ozo, België

Score van deze trip

  • Avontuur: **/*****
  • Originaliteit: ***/*****
  • Inspanning: */*****
  • Exotisch: **/*****

Overzicht

Nabij Durbuy ligt Ozo, een klein gehucht gelegen op een plateau in de Belgische Ardennen. Op de lokale geitenboerderij kan je camperen in de boomgaard en genieten van alle versgemaakte produkten op basis van geitenmelk.

De geitenstal

De geitenstal

Er is een grote geitenstal in hout met zo’n 200 tal geiten die je van nabij kan bekijken en strelen. De uitbaters geven op regelmatige tijdstippen een rondleiding en laten zien hoe de geiten gemolken worden en hoe de kazen gemaakt worden. In de boerderijwinkel kan je alle verschillende harde en zachte geitenkazen kopen. Probeer niet alleen de verschillende overheerlijke geitenkazen, maar proef ook eens de geitenijsjes en de geitenyoghurt. De boerderijwinkel verkoopt ook andere producten uit de streek, zoals bieren en stroop.

Kamperen op een geitenboerderij

Kamperen op een geitenboerderij

De weide in de boomgaard waarop je je tent of caravan kan zetten is redelijk uitgestrekt, maar verwacht geen vlak grasveld. Er is plaats voor zo’n 10-tal tenten. Rondom de campingweide staat een mooie haag en heb je uitzicht op de vallei, uitgestrekte bossen en veel koeien.

Kamperen op een geitenboerderij

Een losgebroken geitje

De voorzieningen op de camping zijn basic, maar er is alles wat je nodig kan hebben. Water, elektriciteit, een gemeenschappelijke ijskast, een WC en in het boerderijgebouw is er ook een douche ter beschikking.

In de nabijheid van de camping zijn er uitgebreide wandelmogelijkheden. Meer in het dal ligt Bomal, vanwaar je kan kajakken op de Ourthe, zoals beschreven in deze trip. Iets verderop ligt Durbuy met zijn kleine pittoreske straten en verscheidene restaurants.

Nuttige links

Tips

  • Ga op voorhand langs bij het toerisme bureau van Bomal voor een kaart met wandelingen, daar de wandelwegen niet duidelijk staan aangegeven in Ozo

Benodigde tijd
Vanaf een nacht

Wat kost het
Ongeveer 10 Euro voor een familie van 4 met 1 tent, per nacht

Beste periode
Zomerperiode

Waar is dit te doen

View Actieve trips met kids in a larger map

Afstand van Antwerpen
<2h

Land
België

Reisadvies service
Wil je zelf ook unieke en avontuurlijke trips beleven met je kinderen maar heb je niet de tijd, zin of ervaring om zelf aan het zoeken en plannen te slaan? Onze reisadvies service brengt de oplossing: gebaseerd op je wensen worden er verschillende op maat gemaakte voorstellen uitgewerkt voor een unieke dagtocht of gehele vakantie. Voor meer informatie en om ons te contacteren, klik hier.