Met een bootje de baaien rond Trogir verkennen, Kroatië

Score van deze trip

  • Avontuur: ****/*****
  • Originaliteit: ***/*****
  • Inspanning: */*****
  • Exotisch: ***/*****

Overzicht

De prachtige Kroatische kust laat zicht het best verkennen met een boot. In elke Kroatische kuststad kan je boten huren per dag. Voor een beperkt budget van rond de 60 a 70 Euro per dag kan je al een boot huren voor een 5-tal personen, inclusief benzine. Voor zo’n boot heb je meestal geen vaarbrevet nodig, noch doorwinterde zeebenen. Een basiskennis van de vaarregels en van het besturen van een boot komt natuurlijk altijd van pas, zeker bij het ankeren en aanmeren.

Motorboot varen rond Trogir

Motorboot varen rond Trogir

Vanuit het pittoreske middeleeuwse stadje Trogir kan je mooie dagtochten maken naar een aantal afgelegen baaien en onbewoonde eilandjes van de Dalmatische kust. Je kan vertrekken in het smalle kanaal dat het schiereiland Trogir scheiden van het vaste land. Van daar kan je langs de kust varen tot Donji Seget en dan oversteken naar het grote schiereiland Ciovo.

Schiereiland Ciovo uit de lucht

Schiereiland Ciovo uit de lucht

Ciovo kent een aantal diep uitgesneden baaien waar je alleen maar met een boot kan komen. Dit zijn ideale plaatsen om het anker uit te gooien en om dan te zonnen, te zwemmen en te snorkelen. Op de meeste plaatsen kan je ook vissen. Gebruik bijvoorbeeld stukjes inktvis voor een succesvolle vangst.

Ankeren en zwemmen in verlaten baaien

Ankeren en zwemmen in verlaten baaien

Als je verder rond het schiereiland vaart kom je langs een aantal onbewoonde eilandjes. Aan de andere kant van Ciovo kom je bij prachtige baaien met schitterend turkoois water en een kustlijn vol geurende dennenbomen.

Zicht vanuit restaurant Konoba Duga

Zicht vanuit restaurant Konoba Duga

Meer je daar aan, kan je gaan eten in het afgelegen restaurant Konoba Duga. Een beperkte menu-kaart met heerlijke lokale specialiteiten wacht je daar op. Probeer de mosselen Buzara-stijl eens: mosselen in olie bereid met veel look, witte wijn en peterselie. Het uitzicht vanop de authentieke houten banken op de baai is ronduit prachtig. Na het eten kan je voor het restaurant zonnen en zwemmen.

Waterpret in een verlaten baai

Waterpret in een verlaten baai

Vaar op de terugweg zeker eens langs de gekende promenade in Trogir waar er verschillende grote jachten en zeilschepen liggen.

Unesco stad Trogir

Unesco stad Trogir

Promenade van Trogir

Promenade van Trogir

Nuttige links

Tips

  • Vraag een boot met een zwemladder, zodat je onderweg overal gemakkelijk kan gaan zwemmen
  • Neem best een boot met een dekzeil, want in de zomer kan het erg warm worden
  • Neem voldoende drinken en zonnecreme mee
  • Fris je basiskennis motorboot varen nog eens op

Benodigde tijd
1 dag

Wat kost het
Ongeveer 70 Euro voor een boot van 5 personen in het hoogseizoen

Beste periode
Van juni tot september

Waar is dit te doen

View Larger Map

Afstand van Antwerpen
>8h

Land
Kroatië

Reisadvies service
Wil je zelf ook unieke en avontuurlijke trips beleven met je kinderen maar heb je niet de tijd, zin of ervaring om zelf aan het zoeken en plannen te slaan? Onze reisadvies service brengt de oplossing: gebaseerd op je wensen worden er verschillende op maat gemaakte voorstellen uitgewerkt voor een unieke dagtocht of gehele vakantie. Voor meer informatie en om ons te contacteren, klik hier.