Skiën in Ovifat, België

Score van deze trip

  • Avontuur **/*****
  • Originaliteit ***/*****
  • Inspanning **/*****
  • Exotisch */*****

Overzicht
Als het kan, moet je er dadelijk opspringen: Skiën in België! Minder dan 2h rijden van Antwerpen en je kan tot de knieën in de diepsneeuw zitten. Geen reden om bijna 4h te rijden naar Winterberg, of 6h te rijden naar de Vogezen of 8h te rijden naar Berner Oberland in Zwitserland. Maar… er moet voldoende sneeuw liggen natuurlijk.

Diepsneeuw in Ovifat op de rode piste

Diepsneeuw in Ovifat

Ovifat is waarschijnlijk het bekendste skigebied van België, en doordat je twee bergflanken hebt om af te skiën en in totaal 4 liften voelt het toch al een beetje aan als een echt (mini)-skigebied. De grote troef van Ovifat is de rode piste, die wordt gemeden door de meeste beginners. Hierdoor moet je bijna nooit wachten aan de lift. En als je vroeg genoeg bent, heb je gegarandeerd een aantal first tracks in de poedersneeuw gereserveerd voor je. Bovenaan is de rode piste niet stijl, echter onderaan rechts heb je het gevoel op een echte rode piste te zijn.

Sleeplift Ovifat

Sleeplift Ovifat naast de blauwe piste

Een liftpas kost 10 Euro en geeft recht op 18 ritten. De liften openen in het weekend normaal om 9h30, maar soms al om 9h. De liften tussen de blauwe en groene piste worden vrij snel (te) druk. Ook omdat er zeer velen van de eenvoudige lift vallen onderweg. Opletten met kleine kinderen: de lift van de rode piste geeft in het begin wel een schok en is de eerste meters redelijk steil. Deze lift is ook verboden voor snowboarders.

First tracks in Ovifat

First tracks in Ovifat

Een echt Belgisch pisteplan (het enige?)

pisteplan Ovifat

pisteplan Ovifat

Nuttige links

Tips

  • Wees er op tijd bij, idealiter rond 9h ter plaatse om de massa te ontwijken en first tracks te scoren
  • Let op je skigerief. Er zijn veel beginners die het onderscheid tussen de ski’s niet zien en er met de jouwe vandoor kunnen. De wachtrijen voor de skiverhuur kan ook oplopen waardoor je ski’s een zekere aantrekking hebben.
  • Bekijk de toestand van de wegen op voorhand, de regio kan gevaarlijk glad zijn.
  • De lift bij de blauwe en groene piste opent eerst, daarna pas die van de rode. Profiteer ervan om in alle rust de blauwe en groene piste te doen vooraleer die overcrowded worden.

Beste periode
December tot Februari, afhankelijk van de sneeuwval

Waar is het te doen

View Actieve trips met kids in a larger map

Afstand van Antwerpen
<2h

Land
België

Reisadvies service
Wil je zelf ook unieke en avontuurlijke trips beleven met je kinderen maar heb je niet de tijd, zin of ervaring om zelf aan het zoeken en plannen te slaan? Onze reisadvies service brengt de oplossing: gebaseerd op je wensen worden er verschillende op maat gemaakte voorstellen uitgewerkt voor een unieke dagtocht of gehele vakantie. Voor meer informatie en om ons te contacteren, klik hier.