Bestuur zelf de cabinelift in Gadmen, Zwitserland

Score van deze trip

  • Avontuur: ***/*****
  • Originaliteit: ***/*****
  • Inspanning: */*****
  • Exotisch: */*****

Overzicht

Als je zelf eens een cabinelift in de bergen wil besturen ben je aan het juiste adres in de omgeving van de Grimselpas. Zowel de Sidelhornkabelbaan alsook de Talli kabelbaan werken in zelfbediening waardoor de kinderen zelf eens liftoperator kunnen spelen. Je koopt een kaartje bij een automaat, gaat door een elektronische poort de lift in, en met een druk op de knop ben je vertrokken.

Gadmen Tallli Bahn

Gadmen Talli Bahn

Aan de voet van de Sustenpas kom je bij Gadmen, gekend voor zijn bergen die op de Dolomieten trekken. De Gadmen Talli Bahn brengt je van 1171m naar de Tallihut op 1726m. De Tallihut heeft een terras met prachtig zicht op de vallei en de 3000ers in de buurt. Je kan er blijven slapen, uitgebreid eten alsook zelf je worsten grillen boven een ronde grillplaats. De hut verkoopt kazen die in de nabije boerderijen gemaakt worden.

Gadmen dolomieten

Gadmen dolomieten

Vanaf de Tallihut vertrekt een uitdagende bergwandelweg naar de top van de Gadmeralpen en verder naar Engstlenalp. Bij de hut kan je ook klimgerief huren om de klettersteig (Via Ferrata) van Gadmen te doen. Dit is een route van 600m lengte met onder andere 80 meter ladders.

Klettersteig

Klimwandje voor kinderen

 

Nuttige links

Tips

  • Probeer de grill eens aan de Tallihut. Voor vele Zwitsers hoort buiten worsten grillen bij elke familiale berguitstap
  • In de omgeving kan je ook naar de Trift hangbrug via een klassieke kabelbaan. Wees er ’s morgens op tijd bij, zeker bij een mooie dag in het weekend.

Benodigde tijd
Vanaf een halve dag

Wat kost het
Ongeveer 13 Euro voor een familie van 4 voor een enkel traject

Beste periode
Zomer en vroege herfst

Waar is dit te doen

View Actieve trips met kids in a larger map

Afstand van Antwerpen
<8h

Land
Zwitserland

Reisadvies service
Wil je zelf ook unieke en avontuurlijke trips beleven met je kinderen maar heb je niet de tijd, zin of ervaring om zelf aan het zoeken en plannen te slaan? Onze reisadvies service brengt de oplossing: gebaseerd op je wensen worden er verschillende op maat gemaakte voorstellen uitgewerkt voor een unieke dagtocht of gehele vakantie. Voor meer informatie en om ons te contacteren, klik hier.