Skiën en wandelen nabij Spa, België

Score van deze trip

  • Avontuur **/*****
  • Originaliteit ***/*****
  • Inspanning **/*****
  • Exotisch */*****

Overzicht
Nabij Spa kan je bij Thier Des Rexhons wandelen, alsook skiën en langlaufen, als er sneeuw ligt natuurlijk. Het skigebied bestaat uit 1 sleeplift en 1 piste, misschien wel het kleinste skigebied ter wereld. Het langlaufen is niet aan te raden daar de loipes meestal niet getrokken worden en de padjes er snel glad bijliggen. De loipes zijn wel aangeduid met paaltjes en er zijn 3 mogelijke afstanden: 3,5 en 10km.

Thier des Rexhons

Toegang tot de skipiste van Thier des Rexhons

Their Des Rexhons ligt op een heuvel op 570m hoogte, op zo’n 3km van Spa. Bovenaan de skihelling vertrekken de niet getrokken langlaufpistes. Deze zijn zeker een aanrader om al wandelend eens af te gaan. De kleinste tocht van 3km leidt je door dennebossen en brengt je door de “Fagne de Malchamps” – een gekend venengebied. Op een vroege ochtend heb je grote kans om reeen te zien in de besneeuwde bossen.

Langlaufpiste door de bossen

Langlaufpiste door de bossen

Fagne de Malchamps

Fagne de Malchamps

Een grote chalet bovenaan de piste biedt lichte maaltijden aan en verzorgt de ski en langlaufverhuur. Er kunnen ook skilessen genomen worden. Onderaan de piste kan je een 10 liften skikaart kopen voor 8Euro.

skipiste van bovenaf

De skipiste vanop de top bekeken

Vanop de parking is het wel een stukje bergop stappen tot de skipiste met al je materiaal. De wegen vanaf Spa en Francorchamps tot aan de parking zijn vrij steil en bochtig. Let op wanneer wanneer de wegen glad zijn.

skipiste en chalet

De skipiste met bovenaan links de chalet

De sleeplift zelf is redelijk modern en goed onderhouden. Meestal werkt deze skilift enkel in het weekend en op woensdag, na 10 uur. In de week is de skipiste soms compleet verlaten. De skihelling zelf is niet steil, eerder een groene piste en heeft een lengte van zo’n 600m. Naast de skipiste ligt er een kleine helling om van te sleeën.

Goed onderhouden sleeplift

Goed onderhouden sleeplift

Nuttige links

Tips

  • Wees er op tijd bij, idealiter rond 10h ter plaatse om de massa te ontwijken
  • Bekijk de toestand van de wegen op voorhand, de regio kan gevaarlijk glad zijn.
  • Ga zeker ook eens wandelen in de Fagne de Malchamps

Beste periode
December tot Februari, afhankelijk van de sneeuwval

Waar is het te doen

View Actieve trips met kids in a larger map

Afstand van Antwerpen
<2h

Land
België

Reisadvies service
Wil je zelf ook unieke en avontuurlijke trips beleven met je kinderen maar heb je niet de tijd, zin of ervaring om zelf aan het zoeken en plannen te slaan? Onze reisadvies service brengt de oplossing: gebaseerd op je wensen worden er verschillende op maat gemaakte voorstellen uitgewerkt voor een unieke dagtocht of gehele vakantie. Voor meer informatie en om ons te contacteren, klik hier.