Vaartocht op de Maas en de Maasplassen, Belgie

Score van deze trip

  • Avontuur: **/*****
  • Originaliteit: **/*****
  • Inspanning: */*****
  • Exotisch: */*****

Overzicht

Het Limburgse Maasplassengebied heeft meer oppervlakte water dan de Friese meren en is mooi, gevarieerd en uitgestrekt. De grindwinning creëerde hier sinds het midden van vorige eeuw enorme waterplassen. Die kregen een recreatieve bestemming. Het beheer is in handen van Marec (Maaslandse Recreatiecentra).

Er zijn verscheidene plaatsen waar je een boot kan huren voor een hele of halve dag om zo de Maas en de Maasplassen te ontdekken. De jachthavens Heerenlaak (Maaseik) en de Spaanjerd (Kinrooi) vormen het ideale vertrekpunt.

Varen op de Limburgse Maas

Varen op de Limburgse Maas

Bijvoorbeeld bij het Sailcenter Limburg nabij Kinrooi-Ophoven kan je een motorboot of sloep huren. Van hieruit kan je dan de Maasplassen en de Maas op. Eens op de Maas kan je zowel links of rechts oude grindplassen invaren.

Gehuurde 4-Persoons motorboot

Gehuurde 4-Persoons motorboot

De natuur rond de Limburgse Maas is prachtig en het zicht vanop het water brengt dit nog meer tot zijn recht. Op verscheidene plaatsen komen de koeien ook aan de Maas drinken, een echt schilderstafereel.

Koeien aan de Maasplassen

Koeien aan de Maasplassen

Aan de overkant van de Maas kan je ook aanmeren en even naar Stevensweert gaan. Stevensweert is een oud vestingstadje. De oude kern is rond 1980 volledig gerestaureerd. Stevensweert kreeg toen een beschermd dorpsgezicht. De oude monumenten, de straten en pleinen geven het stadje een grote historische uitstraling.

Zicht op Stevensweert

Zicht op Stevensweert

Nuttige links

Tips

  • Bezoek in de buurt ook het prachtige Nederlandse witte stadje Thorn

Benodigde tijd
Vanaf een halve dag

Wat kost het
Vanaf 50-60 Euro voor een motorboot voor 4 personen voor een halve dag

Beste periode
Lente, zomer en herfst

Waar is dit te doen

View Larger Map

Afstand van Antwerpen
<2h

Land
België

Reisadvies service
Wil je zelf ook unieke en avontuurlijke trips beleven met je kinderen maar heb je niet de tijd, zin of ervaring om zelf aan het zoeken en plannen te slaan? Onze reisadvies service brengt de oplossing: gebaseerd op je wensen worden er verschillende op maat gemaakte voorstellen uitgewerkt voor een unieke dagtocht of gehele vakantie. Voor meer informatie en om ons te contacteren, klik hier.