Varen op het Lago Maggiore, Italië

Score van deze trip

  • Avontuur: ***/*****
  • Originaliteit: **/*****
  • Inspanning: */*****
  • Exotisch: **/*****

Overzicht

Het Lago Maggiore is van de grote meren in het noorden van Italië. Het is ongeveer 60 km lang en maximaal 10 km breed. Het meeste vaarverkeer kom je tegen in de westelijke inham rond Verbania, met de gekende Borromeïsche Eilanden: Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. Ook populair bij schippers is het noordelijke Zwitserse deel rond Locarno.

Motorboot varen op het Lago Maggiore

Motorboot varen op het Lago Maggiore

In het midden van het meer rond het prachtige stadje Cannobio is het rustiger varen. Bij het strand van Cannero Riviera kan je voor een aantal uren een motorboot huren voor een beperkt budget van zo’n 40 Euro. Voor deze boot heb je geen vaarbrevet nodig. Let wel, de boten die men verhuurt op de Italiaanse meren zijn halve speedboten en een basiskennis van de vaarregels en van het besturen van een boot komt dan wel van pas, zeker bij het aanmeren. Met een pedalo brengen ze je vanaf het strand van Cannero Riviera naar de motorboten die aan boeien liggen vastgemaakt.

Aanmeren in Cannobio

Aanmeren in Cannobio

Vanuit Cannero Riviera vaar je op een half uurtje naar Cannobio. Daar kan je aanmeren aan de passantensteiger in het centrum. Let op, dit is betalend. In Cannobio zijn er vele lekkere ijssalons. Onderweg naar Cannobio vaar je langs een aantal kleine eilandjes, de Castelli di Cannero, waarop je van dichtbij nog ruïnes van oude kastelen kan zien.

Op de terugweg van Cannobio naar Cannero Riviera

Op de terugweg van Cannobio naar Cannero Riviera

Op de terugweg kan je stoppen om de kinderen te laten zwemmen. Het water van het meer is zelf in het midden van de zomer wel vrij koud. Vaar op de terugweg zeker ook eens langs het centrum van Cannero Riviera.

Nuttige links

Tips

  • Hang alles goed vast op de boot en voorzie kleine kinderen van een zwemvest
  • Neem voldoende drinken en zonnecrème mee
  • Fris je basiskennis motorboot varen nog eens op

Benodigde tijd
Halve dag

Wat kost het
Ongeveer 50 Euro voor een boot van 5 personen in het hoogseizoen

Beste periode
Van juni tot september

Waar is dit te doen

View Larger Map

Afstand van Antwerpen
>8h

Land
Italië

Reisadvies service
Wil je zelf ook unieke en avontuurlijke trips beleven met je kinderen maar heb je niet de tijd, zin of ervaring om zelf aan het zoeken en plannen te slaan? Onze reisadvies service brengt de oplossing: gebaseerd op je wensen worden er verschillende op maat gemaakte voorstellen uitgewerkt voor een unieke dagtocht of gehele vakantie. Voor meer informatie en om ons te contacteren, klik hier.