Vulkaanwandeling op Lanzarote

Score van deze trip

  • Avontuur ***/*****
  • Originaliteit ***/*****
  • Inspanning ***/*****
  • Exotisch ***/*****

Overzicht

Uitdagende wandeling naar drie vulkaankraters in een maanlandschap op Lanzarote. Indrukwekkende landschappen met zicht op de Atlantische oceaan. De 3 kraters waar deze wandeling naartoe gaat zijn de rode Montaña Calderata (322m), de witte Caldera Blanca (458m) en de bruine Risco Quebrado (312m).

Vulkaanwandeling in Lanzarote - Caldera Blanca

Vulkaanwandeling in Lanzarote – Caldera Blanca

Totale afstand van deze wandeling is zo’n 10km. Het beginpunt, enkel te bereiken met een huurauto ligt een stuk noordelijk ten opzichte van het natuurpark Timanfaya en begint ten westen van het dorpje Mancha Blanca.

De drie vulkaankraters

De drie vulkaankraters

Naast het bizarre landschap spelen ook de natuurelementen een belangrijke rol in deze wandeling. Er is geen enkele bescherming, dus wind en regen hebben vrij spel. In de zomer kan deze wandeling zeer heet zijn. De heen- en terugweg gebeuren ongeveer over hetzelfde, goed aangegeven pad.

Maanlandschap op Lanzarote

Maanlandschap op Lanzarote

De wandeling gebeurt over zeer lichte en scherpe vulkanische puimstenen. De beklimming van de grote Caldera Blanca krater is vrij steil en loopt door diep uitgesleten paden. Deze kunnen glad zijn in regenachtige omstandigheden. Het uitzicht vanaf de top van de krater is indrukwekkend.

Caldera Blanca krater

Caldera Blanca krater

Nuttige links

Tips

  • Neem genoeg water mee
  • Doe deze trip niet wanneer er kans is op onweer, stormwind of hevige regen
  • Let op met de scherpe randen van de stenen en rotsen

Beste periode
Hele jaar door. Maar beter te mijden in het midden van de zomer, alsook in onweerachtige omstandigheden.

Waar is dit te doen

View Actieve trips met kids in a larger map

Afstand van Antwerpen
>8h, vliegen op Arrecife, Lanzarote. Huurauto tot Mancha Blanca: ~1h

Land
Spanje

Reisadvies service
Wil je zelf ook unieke en avontuurlijke trips beleven met je kinderen maar heb je niet de tijd, zin of ervaring om zelf aan het zoeken en plannen te slaan? Onze reisadvies service brengt de oplossing: gebaseerd op je wensen worden er verschillende op maat gemaakte voorstellen uitgewerkt voor een unieke dagtocht of gehele vakantie. Voor meer informatie en om ons te contacteren, klik hier.